Archief website < 2019

Damme-Brugge-Damme - 29/3/2015

De nieuwe organisatoren van Damme Brugge Damme hadden zich wellicht hun eerste editie anders voorgesteld. De stormachtige weersomstandigheden waren niet van die aard om toptijden neer te zetten. Meer zelfs, bij veel deelnemers zonk de moed hen in de loopschoenen.

Toch laten bijna 70 Beverhouters het niet aan hun hart komen. Ze maken er zowel bij de dames als de heren een mooie wedstrijd van.

Met een 3de plaats bij de dames is Gwendolyn, na een paar weekjes rust na het toch intense winterseizoen, beslist tevreden. Iets verderop Veronique in volle voorbereiding voor de marathon van Rotterdam. Nancy, nog steeds in goede doen. Marlies, ietwat ontgoocheld over haar eindtijd, mag er gerust in zijn: een paar weekjes rustig aan en dan opnieuw ertegen aan. Dat is zo bij elke atleet die het serieus meent.

Alexander heeft het niet onder de markt met de tegenstand. De wedstrijd van vorige week zal er wel nog voor iets tussen zitten, maar 'noblesse oblige'. In de laatste kilometers en met de wind in de rug kiest hij het hazenpad, om toch met een mooie voorsprong de wedstrijd te winnen. Bij de achtervolgers wordt er zwaar gestreden voor de ereplaatsen: Nico, Stefaan, Filip, Timothy, Stefaan, ... strijden voor wat ze waard zijn.

Het spreekt vanzelf dat in dit korte verslag niet iedereen kan worden vernoemd. Daarvoor zijn er de wedstrijduitslagen.

Toch een gemeende proficiat aan alle deelnemers en aan de kersverse organisatoren die in dergelijke omstandigheden het beste van zichzelf hebben gegeven, daar zit beslist nog een mooie toekomst in.

Verslaggever Robert


Uitslag      Foto’s