Archief website < 2019

Stratenloop Ruddervoorde - 26/6/2015

Op vrijdag 26 juni werd voor de 31ste keer de Platseloop in Ruddervoorde gelopen. Het is een organisatie van voetbalclub FC Ter Mote. De wedstrijd telt mee voor het Beverhout- en Vaart loopcriterium, vandaar de massale opkomst van Beverhout ac met 47 atleten. Het Vaart loopcriterium is een organisatie van de gemeenten Damme-Beernem-Oostkamp en heeft tot doel zowel de aangesloten- als niet-aangesloten inwoners te stimuleren voor de loopsport.


Bij de jeugd lijkt de toekomst verzekerd. Isolde Libbrecht en Stef Wouters liepen op de 1100m met de bloemen weg. Loopvriendin Emma Van Poucke mocht met haar tweede plaats mee op het podium.

 

Bij de dames, die 8 km moesten lopen, was het podium bijna compleet blauw-wit. Veronique Coene, in de vorm van haar leven werd 2de dame voor clubgenotes Nancy De Baene (3de) en Marlies Demeersseman (4de).


Een bijna identiek senario op de 12 km. Stefaan Tanghe behaalde voor het eerst in zijn loopcarriere de 2de plaats algemeen en was 1ste master. Ook Jens Franssens blijft bevestigen met een 4de plaats algemeen en was 3de senior. Met Filip Van Cauwenberghe (6de en 3de master), Stefaan Derous (7de), Tom Vanhee (9de), Niels Libbrecht (13de), Nico Recour (16de) en Bart Aelvoet (22ste) was Beverhout de succesrijkste club.

 

De organisatoren, die wegens verbouwingen aan de sporthal moesten uitwijken naar de voetbalcantine, kunnen terugblikken op een geslaagde editie.


Foto’s Werner


Uitslagen