Archief website < 2019Parkloop - 18/10/2015


Zondag 18/10 werd voor de 33ste keer de Beverhout oefencross georganiseerd. Ondanks de concurrentie van andere manifestaties, zoals de marathon van Amsterdam, de Ekiden van Brussel en de Urban Trail van Brugge kon het bestuur toch rekenen op een flinke opkomst. Vele lopers hebben zelfs de dubbel gelopen (‘s morgens de Urban trail en in de namiddag de oefencross).


De weersomstandigheden konden niet beter zijn, zodat ook de vrienden en sympathisanten volop konden genieten van het loopevenement.

Het was alleszins een uniek evenement voor Beverhout. Bijna alle Beverhout-kampioenen inclusief onze dubbele wereldkampioen stonden aan de start. Welke club kan daarmee dit jaar uitpakken?


De estafetteloop was opnieuw een topattractie. De posities van de 11 ploegen wisselden continu en speaker Robert Coppens had ogen en woorden tekort om het allemaal te kunnen volgen.


Het is waarschijnlijk ook het afscheid van Beverhout aan het Bargepark, want zoals je weet wordt in Drogenbrood werk gemaakt van een nieuwe looppiste en is het evident dat de volgende editie zal doorgaan in het sportpark Drogenbrood.


Het bestuur is dan ook bijzonder dankbaar voor de massale opkomst en voor de hulp van de talrijke medewerkers. Het parcours was in een recordtempo opgeruimd.


Verslaggever Roland


Foto’s Werner     Marie-Rose


Uitslagen