Archief website < 2019


Bear trail - 24/10/2015

Zaterdag 24 oktober om 5 uur  ‘s morgens  Lieven en Anja oppikken en vertrekken naar ‘s Gravenvoeren. Het doel van onze trip is, dat Lieven 1 qualifying point behaalt door de Ultratrail van 57km uit te lopen.

Met dit verdiende punt kan hij zich inschrijven voor  de“ULTRA-TRAIL-DU-MONT-BLANC 2016”. Zo wil hij zijn 50ste verjaardag een beetje meer in de verf te zetten.


Anja en ikzelf lopen de kleine 15km trail samen met Marnix, die met Sonia eveneens de verplaatsing maakte om Lieven te steunen.


Om 9 uur start Lieven voor een in mijn ogen zééér lastige opdracht. Dit is een taak voor echte BEREN, maar daar hebben we er bij Beho nog een stuk of 2 van lopen (Thomas en Lievens raadgever Bert).

Om 11 uur is het onze beurt om te starten. Na 1 km zie ik alleen nog Marnix zijn hielen en na 15 km staat hij ons stralend op te wachten. Zijn tijd 1u25m26sec is op zo een parcours Beresterk!


Dit waren 15 km langs prachtige single trails, holle wegjes, pittige hellingen, mooie uitzichten, modder en lastige afdalingen. Het was soms zwaar maar zalig. (gesteund door de aanmoedigingen van Rya en Sonia na 10 km)

Na 1u40m27sec. kom ikzelf met een gekraakte rug, maar toch tevreden over de meet. Met veel dank aan Anja die me op sleeptouw heeft genomen. Anja loopt als 58ste dame over de meet in 1u41m.


En nu vlug douchen en de auto in om onze Lieven te gaan zoeken langs het parcours of de verzorgingspunten. We krijgen een berichtje “ik ben zo juist de 41km voorbij” we dachten dat hij met ons aan het lachen was. We komen nog juist op tijd om hem op 52 km een beetje water te geven.

Na 5u49m39s komt Lieven als 31ste over de meet, versleten maar nog meer gemotiveerd dan ooit om naar de Mont-Blanc te trekken.

Na een korte maar wel verdiende aanval op de plaatselijke horeca vallen we om 21u  boomslag omver in ons hotelbedje.


LIEVEN een dikke proficiat,


Verslaggever Luc Masyn

Foto’s       Film