Archief website < 2019Veldloop te Deinze - 15/11/2015

In tegenstelling met het modderige parcours van vorig jaar, krijgen de atleten voor deze editie een voortreffelijk beloopbaar parcours voorgeschoteld. Weliswaar met een bij momenten krachtige wind.

 

Tussen een zeer sterk deelnemersveld realiseert Gwendolyn een voortreffelijke 6de plaats op 41 seniors. Na een zeer snelle start, houdt Lies goed stand en eindigt als 13e. Marlies start wat behoudend, bouwt haar wedstrijd mooi op, maar houtsplinters in de spikes spelen haar parten, met een pijnlijke enkel tot gevolg. Een 17de plaats (vorig jaar 29ste), is al bij al zeker niet slecht.


Stefanie is na Aalter vorige week opnieuw onze enige vertegenwoordigster bij de masters. Het is aangenaam om vast te stellen dat de motivatie er zeker is en de conditie in stijgende lijn gaat. Dat belooft.

 

De heren masters lopen in 2 reeksen. Eerst gaat de +50 van start. Mooie prestaties van Johan, die met een felle eindspurt beslag legt op plaats 29 en daarna Norbert.


In hun wedstrijd bij de +35 een paar zeer interessante vaststellingen. Thomas, doet het deze keer misschien iets te 'rustig' aan in de eerste ronde, recupereert heel wat concurrenten, om uiteindelijk beslag te leggen op de 11de plaats. Stefaan Derous en Niels lopen bijna de ganse wedstrijd met een kleine voorsprong op Tom. Die ontbindt in de laatste ronde zijn duivels en neemt zijn clubgenoten te grazen. Voor Kurt is het afzien van begin tot het einde, met de hete adem van Bart in de nek. Zeker geen slecht veldloop debuut voor Geert, die al verlangend (sic) uitkijkt naar de volgende confrontatie. Tenslotte Jan en Daniël.


Laatste wedstrijd van de dag: de heren seniors en na Aalter gaat ook in Deinze de overwinning, met een nog ruimere voorsprong dan vorige week, naar Alexander. Davy moet knokken voor zijn aansluiting bij een voorlopende groep atleten en wordt na een sterke laatste ronde mooi 10de. Timothy eindigt iets verderop op plaats 30.


Verslaggever Robert


Uitslagen