Archief website < 2019Crosscup Roeselare - 29/11/2015

Deze wedstrijd geldt, zoals vorige jaren, als selectiewedstrijd voor de komende Europese kampioenschappen veldlopen in december.

Na de overvloedige regenbuien van de voorbije dagen, krijgen de deelnemers een zeer drassige omloop voor de voeten geschoven en tel daar nog een stormachtige wind bij. Voor de eerste maal dit najaar worden de atleten dan ook geconfronteerd met bijzonder zware omstandigheden. De meesten hebben het heel moeilijk om hun vertrouwd wedstrijdritme te vinden, laat staan, vol te houden. Het wordt ploeteren en harken tot aan de eindstreep.

Daarom een welgemeende en meer dan verdiende proficiat aan alle deelnemers voor hun inzet en strijdlust.


Alexander, bij de seniors, doet het verre van slecht, maar ook hij kan zijn vertrouwde wedstrijdaanpak niet ontplooien. Stefanie, andermaal onze enige dame bij de masters, finisht op karakter. Masters: Stefaan, Tom, Kurt, Jan, Bart, Dries, Erik, Geert, Johan, Norbert, Carl en Guido geven het beste van zichzelf, waarbij het afzien is tot op het einde.


De ene atleet kan dergelijke omstandigheden beter verteren dan de andere. Eén zaak staat echter vast: nooit wanhopen indien de prestatie minder was dan gewoonlijk. Zo'n wedstrijd is en blijft zonder twijfel een uitstekende training in kracht en uithouding, waarvan de vruchten normaliter later kunnen worden geplukt.


Verslaggever Robert


Uitslagen    Foto’s Marie Rose