Archief website < 2019Cross Maldegem - 10/1/2016


Goede omstandigheden en een prima parcours op deze eerste veldloop van het nieuwe jaar.

Het is aangenaam om vast te stellen dat veel Beverhouters (62) de weg naar Maldegem hebben gevonden en in bijna alle reeksen goed zijn vertegenwoordigd.

Bij de dames strijdt Gwendolyn zoals steeds in de kop van het deelnemersveld voor een uitstekende 6de plaats. Lies en Marlies iets verderop, gevolgd door Tanja, in haar eerste cross na een lange gedwongen rustperiode. Daarna Stefanie, Liesbeth en tenslotte Leen.


17 Beverhouters in de categorie juniores/masters maken een flink deel uit van alle deelnemers. Thomas deelt zijn wedstrijd zeer goed in en kan met een 8ste plaats, in een uitstekend deelnemersveld, beslist tevreden terugblikken.

Tussen Filip, Stefaan en Niels wordt het extreem spannend, zeker straks in het Provinciaal kampioenschap. Ook verder in de deelnemersgroep zitten de blauw-witten goed verspreid en wisselen de plaatsen voortdurend. Junior Cas moet heel diep gaan: volhouden nu.


De laatste wedstrijd van de dag is voor de seniors. Andermaal staat er geen maat op het meesterschap van 'master' Alexander, die met ruim anderhalve minuut voorsprong op zijn naaste achtervolgers, zijn derde overwinning van het winterseizoen binnenrijft.


Verslaggever Robert


Foto’s Lucien      Marie-Rose


Uitslagen