Archief website < 2019Damme - Brugge - Damme - 24/4/2016


Na de stormachtige omstandigheden van vorig jaar en de onheilspellende weersverwachtingen voor dit weekend, hielden de organisatoren hun hart vast. Vele schietgebedjes hebben blijkbaar hun nut bewezen. Er staat weliswaar een strakke wind, maar gelukkig blijft het de ganse namiddag droog.


Overwinning voor Timothy op de 4km. Daarna volgt de start van de 10km en de halve marathon, die voor de eerste maal op het programma staat.


Net zoals vorig jaar staat er op de 10km geen maat op de zeer soepel lopende Alexander, die van start tot aankomst en met bijzonder ruime voorsprong de eindstreep overschrijdt. De naaste achtervolgers zijn Filip (7), Niels (9), opnieuw Timothy (11) en warempel Paul Meulebrouck (21) die verbazend goed voor de dag komt. Gwendolyn (2) komt net iets te kort voor de overwinning bij de dames. Stefanie, Nancy in haar weder optreden en Lieve zijn onze volgende dames. In totaal gaan 33 Beverhouters van start.


De halve marathon is geen gemakkelijke klus met die strakke wind, het wordt dan ook zwoegen tot aan de eindstreep. Stefaan Derous doet het voortreffelijk met een mooie 5de plaats, ook Tom is terug van de partij op plaats 8, gevolgd door Peter Verhelst (11) en nieuwkomer Kevin Caestecker (13).


Ook de dames hebben geen schrik van de afstand. Overwinning voor Véronique, Marlies in een persoonlijke besttijd op plaats 3, voor Chris Peeters, Tanja en Mieke. Met 19 Beverhout-atleten aan de start zeker een mooie delegatie.


Robert


Uitslagen        Foto’s