Archief website < 2019Dwars door Brugge  - 8/5/2016


Bijna tropische temperaturen voor de editie van dit jaar van de Brugse stadsloop.

Andermaal een gewijzigd parcours dan in de vorige jaren. De lopers dienen dit jaar een dikke 15km af te leggen, ruim 500m meer als voorheen.


Een zeer ruime Beverhout delegatie tekent present. Ze verdienen allemaal een dikke proficiat om in deze omstandigheden een dergelijke sportieve prestatie neer te zetten.


In de 'voorwedstrijd' over 5 km legt Timothy beslag op een mooie 5de plaats.


Dan gaat de hoofdwedstrijd van start. Alexander nestelt zich in de kopgroep, die valt echter zeer vlug uit elkaar en is het ieder voor zich. Met zijn 2de plaats zal hij wel zeer tevreden zijn. Aan de winnaar, die ook vorige week in Knokke de maat nam van Alexander, is niet veel te beginnen. Maar toch een topper als Koen Naert achter zich laten, dat kunnen alleen de besten. Verder meer dan verdienstelijke prestaties voor Stefaan Derous, Peter Declerck, Jan, Peter Verhelst en de vele anderen.


Wat een prachtwedstrijd bij de dames voor Gwendolyn van start tot aankomst neemt ze het initiatief en finisht met ruime voorsprong op haar naaste belagers. Voor Gwendolyn is het de allereerste overwinning in deze wedstrijd. En of ze tevreden was. Marlies heeft het niet gemakkelijk in de hitte maar een 7de plaats is toch niet mis, Tanja komt als 12de over de eindmeet.


Robert


Uitslagen    Foto’s Lucien