Archief website < 2019


Veldloop Deinze - 20/11/2016


Ondanks de regen van de voorbije week ligt het parcours er wonderwel bij, maar vandaag is de storm, met plotse en harde rukwinden, de grote spelbreker. In de loop van de namiddag wordt de toestand echter geleidelijk aan beter.


Nancy, Stefanie, Tanja en Liesbeth verdedigen zich uitstekend bij de masters. Na een mooie wedstrijd en in een prangende eindspurt finisht Gwendolyn binnen dezelfde seconde als derde bij de seniors, met iets verderop Lies en tenslotte Ulrike.


Zoals in Maria-Aalter worden de heren masters gesplitst in de categorie +50, waar Paul, Norbert, Guido en Roger aantreden. In de categorie -50 onze vaste deelnemers en ook nu wordt het bijzonder spannend tussen de clubgenoten. Nico vliegt er meteen in, maar moet iets later in de wedstrijd wat gas terugnemen. Filip bouwt zijn wedstrijd zeer goed in en eindigt op een mooie 17de plaats, voor Thomas (18), Nico (21), Stefaan (22), Niels (25). Iets later finishen Tom, Kurt, Jan, Geert, Rik, Roel en Wim.


Met 67 seniors aan de start mogen de organisatoren zeer tevreden zijn en bovendien wordt het een bijzonder spannende wedstrijd. De kopgroep van 6 atleten, wordt reeds in de 2de ronde herleid tot een leidend duo: Stijn De Vulder en onze Alexander. Het moet gezegd zijn: Stijn maakt de wedstrijd en Alexander moet het onderste uit de kan halen om te volgen, maar in een verschroeiende eindspurt, aangemoedigd door de talrijke Beverhouters, komt Alexander op een 50-tal meter voor de eindstreep naast Stijn en pakt de overwinning. Davy arriveert na een goede wedstrijd iets later, gevolgd door Ivo, die het in de tweede wedstrijdhelft zeer zwaar krijgt. Dat wordt uithouding trainen.


Robert


Foto’s Marie-Rose