Archief website < 2019

 Rapper dan een Ezel - 1/10/2010


Samen met een 800-tal atleten startten we in de kletsnatte ½  marathon Rapper dan een Ezel. Later tijdens de wedstrijd zou de regen bij wijlen in bakken uit de hemel blijven vallen.


John had net zoals vorig jaar een groep joggers klaargestoomd om hieraan deel te nemen. Na de ultieme test in de Berenloop was het zelfvertrouwen er bij de groep om samen binnen de twee uren aan te komen.


Doornat en verkleumd startten we om 19u34 (zie foto). Mieke (zonder Ann) en Stefnie zetten zich resoluut aan de kop van de groep en liepen zo driekwart van de wedstrijd in weer en vooral wind. Knap! Zonder Ann? Haar geest was er in elk geval want wie staat daar op de 663e plaats in de uitslag net na mij? Juist - Ann Brengman.


Het kippenvel moment van Nancy, haar haas Kurt, Iwein en Gwendolyn was ongetwijfeld toen ze onze groep, waaruit kreten van aanmoediging en bewondering (Didier) opstegen, voorbij snelden.


Tijdens de wedstrijd moesten enkele BEHO’s de groep laten gaan. Maar niemand gaf op en liep in zijn eigen tempo de 21 km uit. Proficiat!


In 1:59 liepen de 13 overgeblevenen over de streep. Deze lastige wedstrijd onder barre weersomstandigheden samen lopen is toch een unieke belevenis en schept een band. Volgend jaar opnieuw?


Verslaggever Werner


Uitslag     Rapport van ons wedstrijdverloop.  

Rapper dan een Ezel - 1/10/2010


In Kuurne voor Rapper dan een Ezel, een klassieker in het wegcriterium, maar dit jaar ook West-Vlaams, Vlaams en Belgisch kampioenschap halve marathon.

Junior Iwein Devenyns was de snelste Beverhouter (1u18’32”). Ter plaatse werd hij als West-Vlaams kampioen gehuldigd, maar achteraf bleek hij ook de nieuwe Belgische en Vlaamse kampioen bij de junioren op de halve marathon.


Ook Nancy De Baene, prima gegangmaakt door Kurt Ballegeer, veroverde meervoudig eremetaal. Ze werd 13e dame (6e master, 1u29’13”) in de wedstrijd, was de snelste West-Vlaamse in de categorie +40 en mocht als tweede het podium op voor het Belgisch en Vlaams kampioenschap.


Voor Mariette Lambert (+65) en Roger Knockaert (+75) was er naast de provinciale titel zelfs Belgisch en Vlaams goud weggelegd.


Gwendolyn De Deyne was de beste vertegenwoordigster bij de vrouwen (7e, 3e senior, 1u23’52”), goed voor West-Vlaams brons.


Verslaggever Mark