Archief website < 2019


12de Berenloop - 25/9/2016

Een mooie nazomerdag voor deze 12de editie van de Berenloop. Aangenaam voor toeschouwers, medewerkers en de vele deelnemers. Goede loopcondities, met een klein beetje regen naar het einde toe.


De namiddag start met goed bezette jeugdlopen, waarbij een zeer goede vertegenwoordiging van de Beverhout jeugd en bovendien een aantal voortreffelijke prestaties.


Een zekere vaststelling: op de jogging over 3km wordt er ieder jaar sneller en sneller gelopen met een podiumplaats voor Lotte Verhelst.


De hoofdwedstrijd over 10km zorgt voor prachtprestaties met zowel bij de heren als dames een aantal Belgische topatleten aan de start. Koen Naert en Alexander Diaz zorgen voor nieuwe parcours records bij de seniors en masters 1, de nieuwe  te verbeteren recordtijden zijn nu respectievelijk 29'55" en 30'22". Dat wordt nog harder trainen dus ...  . Mooie ereplaatsen zijn er voor Bram, Timothy, Nico, Stefaan, Tom en de vele anderen. Bij de dames is het spannend tot in de laatste honderden meters  waarbij Sofie Van Accum met een verschroeiende eindspurt Barbara Maveau het nakijken geeft. Gwendolyn start voorzichtig maar bouwt haar wedstrijd mooi op naar een meer dan verdienstelijke derde plaats.


In vergelijking met de voorbije jaren, dit jaar iets minder Beverhouters op de verschillende podia van deze wedstrijd, maar de tegenstand was dan ook van heel hoog niveau. Gwendolyn, Tanja, Nancy, Alexander en Bram mogen terecht tevreden terugblikken op hun wedstrijd.


Ook de puike prestaties van alle anderen en de vele deelnemende sportievelingen die het beste van zichzelf hebben gegeven, zorgen ervoor dat er sprake is van een bijzondere sportieve sfeer op en rond de straten van Beernem.


Eveneens een welgemeende en bijzondere dank voor de inzet van de vele uitstekende medewerkers, evenals voor de vele sponsors.


Een hart onder de riem voor bestuur en trainers.


Robert  Uitslagen


10 km  3 km   600 m meisjes  600 m jongens  1000 m meisjes


1000 m jongensFoto’s Werner : 10 km    3 km


Foto’s  Lucien: Alle wedstrijden  


Foto’s Marie Rose : Jeugd   


Foto’s  Kurt :  Podia